Hírek, cikkek, érdekességek, aktualitások


Naturalis-L - Új, egyedi hatásmechanizmusú rovarölőszer zöldségtermesztők részére

HÍRLEVÉL

 

 Naturalis-L - Új, egyedi hatásmechanizmusú rovarölőszer zöldségtermesztők részére

 

Kedves Zöldségtermesztő!

 

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani a következő zöldségtermesztésben használható vegyszermentes növényvédelmi megoldást.

 

A Naturalis-L biológiai rovarölő permetszer, mely hazánkban paprika, paradicsom és tojásgyümölcs kultúrákban molytetű és kétfoltos takácsatka ellen rendelkezik engedéllyel.

 

A Naturalis-L a Beauveria bassiana mikroszkópikus gomba élő spóráit tartalmazza. A készítmény elsősorban kontakt hatásmódú.
A hatóanyag konídiumai megtapadnak a kártevőn, majd kicsíráznak és áthatolnak a kültakarón. Ezt követően a gombafonalak behállózák a kártevő testét, és annak testnedveit használják fel saját fejlődésükhöz. Ennek és egyéb, a gomba által elindított lebontó folyamatoknak köszönhetően a kártevő elpusztul.

 

Egyedi hatásmechanizmusból adódóan nem alakul ki a készítménnyel szemben rezisztencia a kártevőkben, így kiváló rezisztenciatörésre is.

A Naturalis-L a PREV-B2 narancsolaj vivőanyagú lombtrágyával tankkeverékben alkalmazva még hatékonyabb! A PREV-B2 javasolt dózisa ezesetben 0,15-0,2%.

Alkalmazása
Amint az első molytetveket és takácsatkákat felfedezzük, frissen elkészített permetlé felhasználásával védekezzünk, optimális esetben az esti órákban. A hatékonysághoz jó fedettség szükséges a kontakt hatáskifejtés miatt.

A szükséges mennyiség: 0,75 - 1 l/ha 800-1000 l/ha vízmennyiséggel számolva.

 

Amennyiben a Naturalis-L felkeltette érdeklődését, forduljon bizalommal területi szaktanácsadó kollégánkhoz.