Hírek, cikkek, érdekességek, aktualitások


A liszteske nem ellenfél Biocont termékekkel

A liszteske nem ellenfél Biocont termékekkel!

 

Idén az átlagosnál korábban felszaporodtak az üvegházi molytetvek, mind a termesztő berendezésekben, mind szabadföldön. Az ellenük való védekezést megnehezíti, hogy évente akár 12 nemzedékük is lehet, ami segíti számukra a különféle hatóanyagokkal szembeni rezisztencia kialakítását.

A rezisztencia kialakulását megelőzendő, javasoljuk, hogy illessze be permetezései közé az új Biocont készítményeket.

A Naturalis-L a Beauveria bassiana mikroszkópikus gomba élő spóráit tartalmazza. A készítmény elsősorban kontakt hatásmódú. A hatóanyag konídiumai megtapadnak a kártevőn, majd kicsíráznak és áthatolnak a kültakarón. Ezt követően a gombafonalak behálózzák a kártevő testét, és annak testnedveit használják fel saját fejlődésükhöz. Ennek és egyéb, a gomba által elindított lebontó folyamatoknak köszönhetően a kártevő (üvegházi molytetű, kétfoltos takácsatka) elpusztul.

 

A NeemAzal T/S hatóanyaga a trópusi Neem-fa magjából kivont azadirachtin. E hatóanyag megállítja a kártevők táplálkozását, csökkenti termékenységüket és gátolja vedlésüket. A NeemAzal T/S felszívódik a levéllemezbe, ezért hatástartama hosszú, és olyan nehezen kontrollálható kártevők ellen is hat, mint az üvegházi liszteske, levélaknázó molyok.

 

A Prev-B2 többfunkciós bór lombtrágya, a 2,1% bór tartalma mellett, a 4,2% narancsolaj vivőanyagának köszönhetően elősegíti a lombfelület gyors száradását. Ez a felületszárító és dehidratáló hatás (0,4%-os koncentrációban) mérsékli a levélen található apró, puha kitinburkú élőlények egyedszámát (liszteske, atkák, tripszek, levéltetvek), továbbá kiszárító hatású a lisztharmat micéliumaira. A Prev-B2 kitűnő permetlé terülést javító hatását is kihasználhatjuk, ha 0,1-0,2%-os koncentrációban a permetléhez adjuk.

 

A Prev-B2 0,1-0,2%-os oldatban Naturalis-L-lel együtt kijuttatható, a Neem Azal T/S önállóan használandó!

 

E készítmények alkalmazása során nincs szermaradék probléma, nincs környezetterhelés és az élelmezés-egészségügyi várakozási idejük nem több, mint 1 nap.

 

Amennyiben a Naturalis-L, a Neem Azal T/S vagy a Prev-B2 felkeltette érdeklődését, forduljon bizalommal területi szaktanácsadó kollégáinkhoz.