Hírek, cikkek, érdekességek, aktualitások


ALGINURE - egy egyedülálló három-az-egyben növénykondicionáló

ALGINURE - egy egyedülálló három-az-egyben növénykondicionáló

Védőoltás a növénynek!

 

Kedves Almatermesztő!

 

Engedje meg, hogy egy, az almavarasodás elleni védelemben jól alkalmazható hatékonyságfokozó, termésnövelő és minőségjavító készítményt ajánljunk figyelmébe.

 

Aktiválja a növény védekező rendszerét az Alginure segítségével!

Az Alginure olyan természetes eredetű anyagokból lett összeállítva (pl. barnaalga kivonat, növényi aminósavak, poliszacharidok, kálium és foszfor vegyületek), amelyek a növények védekező rendszerét beindítják. Az Alginure hatására a növényi sejtek olyan anyagok előállításába kezdenek, amelyek a kórokozók elpusztítására szolgálnak. Az Alginure segítségével a növény immunizálása már a betegség megjelenése előtt megtörténik, így a kórokozót egy felkészült, aktív immunrendszerű növény fogadja. Ezáltal segítjük a növények gombabetegségekkel szembeni védelmét.

 

Az Alginure egy egyedülálló három-az-egyben termék, mivel egyszerre tartalmazza a növények optimális fejlődését biztosító algakivonatokat, az indukált rezisztenciát kialakító anyagokat, továbbá jelentős foszfor és kálium forrást biztosít a növénynek.

Alkalmazása

Javasolt dózis 5 l/ha, de legfeljebb 1 %-os töménységben kijuttatva. Egérfüles állapottól kisdió nagyságig javasolt az alkalmazása 4-5 alkalommal. A permetezési programba a felszívódó gombaölőszer helyett lehet beilleszteni, de fontos, hogy mellé a kontakt gombaölőt oda kell tenni. Ökológiai gazdálkodásban is felhasználható, ekkor a kontakt gombaölő partnere réz-hidroxid (Pomuran Réz 1000-2000 g/ha) legyen!

Az Alginure a kezelést követően már 2 óra múlva beindítja a növény védekező rendszerét, tehát csapadékos időben is használható, a lemosás a kezelést követő 4-5 óra múlva már nem okoz hatáscsökkenést.

Amennyiben az Alginure felkeltette érdeklődését, forduljon bizalommal területi szaktanácsadó kollégánkhoz!