Hírek, cikkek, érdekességek, aktualitások


Védekezzünk a molytetvek és takácsatkák ellen – de végre hatékonyan!

HÍRLEVÉL

 

Védekezzünk a molytetvek és takácsatkák ellen – de végre hatékonyan!

 

A molytetvek (liszteskék) és a takácsatkák minden évben komoly kihívást jelentenek a növényvédelemben mind termesztő berendezésekben, mind szabadföldön. Az ellenük való védekezést megnehezíti, hogy évente sok nemzedékük kifejlődik, ami gyorsítja a különféle hatóanyagokkal szembeni rezisztencia kialakítását. Jelenleg is tart és erősödik rajzásuk és kártételük, ezért szükséges ellenük a valóban hatékony védelem.

 

A rezisztencia kialakulását megelőzendő, javasoljuk, hogy használja az alábbi biológiai vagy fizikai hatásmódú készítményeket.

 

 

A Naturalis-L a Beauveria bassiana mikroszkópikus gomba élő spóráit tartalmazza. A készítmény elsősorban kontakt hatásmódú. A hatóanyag konídiumai megtapadnak a kártevőn, majd kicsíráznak és áthatolnak a kültakarón. Ezt követően a gombafonalak behálózzák a kártevő testét, és annak testnedveit használják fel saját fejlődésükhöz. Ennek és egyéb, a gomba által elindított lebontó folyamatoknak köszönhetően a kártevő (üvegházi molytetű, kétfoltos takácsatka) elpusztul.

 

 

A NeemAzal T/S hatóanyaga a trópusi Neem-fa magjából kivont azadirachtin. E hatóanyag megállítja a kártevők táplálkozását, csökkenti termékenységüket és gátolja vedlésüket. A NeemAzal T/S felszívódik a levéllemezbe, ezért hatástartama hosszú, és olyan nehezen kontrollálható kártevők ellen is hat, mint az üvegházi liszteske, vagy a levélaknázó molyok.

 

 

Új termékünk az egyszerre nedvesítő, tapadásfokozó és penetráció növelő hatású WETCIT® adjuváns 8,15% alkohol-etoxilát és 6,2% narancsolaj tartalommal. Egyedülállóan javítja a permetlé terülését és tapadását, felszívódását még erősen viaszos vagy szőrös növényeken is. Alkalmazása a kártevők elleni növényvédelemben is nagy hatásnövekedést okoz. 0,15-0,3%-os koncentrációban alkalmazandó. A legtöbb rovar- és gombaölő szerrel a fenti koncentrációkban kitűnően kombinálható!

A WETCIT® 0,15-0,2%-os oldatban a Naturalis-L-lel együtt kijuttatható, a Neem Azal T/S önállóan használandó!

 

E készítmények alkalmazása után nincs szermaradék, nincs környezetterhelés és nincs vagy minimális a várakozási idő.

 

Amennyiben szermaradék-mentes készítményeink felkeltették érdeklődését, forduljon bizalommal területi szaktanácsadó kollégánkhoz.