Lehetséges a termékvásárlás a Hajdú utcai címen?

Válasz: Nem, a Hajdú u. 42-44. szám alatt az irodánk van, ahol nem tartunk termékeket. A megrendelt termékek logisztikusunkkal történő előzetes egyeztetést követően péntekenként mányi raktáráruházunkban vehetőek át.

Cím: Mány, kült. 047/30 hrsz.
Logisztikusunk: 20/341-8549

A Trichoplus használható liszteske ellen?

Válasz: A Trichoplus nem használható liszteske ellen. A termékben található petefürkész darazsak csak meghatározott lepkefajok petéit kutatják fel és parazitálják.

Célkártevők: kukoricamoly és bagolylepkék (gyapottok-bagolylepke)

Mire jó a Nematop és mire jó a Nemastar?

Válasz: 2 féle hasznos fonálféreg készítményünk van a Nematop és a Nemastar.

A bennük található fonálférgek gazdaspecifikusak, vagyis csak konkrét kártevő fajok felkutatására és elpusztítására alkalmasak, ezért fontos meghatározni mi okozza a kárt kertünkben.

Barázdáshátú vincellérbogár ellen a Nematop használható.

Vakondtücsök (lótücsök, lótetű), vetési-bagolylepke hernyója (mocskospajor) és lószúnyog lárvája ellen a Nemastar alkalmazható.

Vakondtücsök esetében a kifejlett rovar ellen kell használni, az összes többi kártevő esetében a lárvák ellen.

Mi legyen a kiürült növényvédő szer és termésnövelő anyag csomagolásával?

Válasz: Cégünk a CSEBER Non-profit Közhasznú Kft. csomagolóanyag begyüjtő rendszeréhez csatlakozott partnerként. A forgalmazói tevékenységünk során értékesített növényvédő szerek és termésnövelő anyagok göngyölegét vásárlóink a felhasználás után a CSEBER Non-profit Közhasznú Kft. gyűjtőhelyein helyezheti el a Cseber Kft. honlapján, az alábbi link alatt http://www.cseber.hu/lf.php található útmutató alapján, a 103/2003. (IX. 11.) FVM rendelet szerint.

A gyűjtési akciót hagyományosan június vége - augusztus vége közötti időszakban tartják. Kérjük, hogy a nyári gyűjtési akció részleteiről tájékozódjon a gyűjtőhelyeken http://www.cseber.hu/gyh.php .

Ezúton is szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy csak tiszta (teljesen üres) növényvédő szeres kannákat vesznek át a gyűjtőhelyek!

Köszönjük, hogy környezetünk megóvása érdekében betartják a hulladékelhelyezéssel kapcsolatos előírásokat!

Mely készítmények engedélyezettek ökológiai gazdálkodásban?

Az ökológiai gazdálkodás során használható, engedélyezett készítmények, hatóanyagok listáját a következő link alatt találja:
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=165&Itemid=134&lang=hu

Használható-e a Dipel burgonyabogár ellen?


Válasz: NEM! Néha még növényvédelmi szaktanácsadóktól is hallani ezt a tévedést. A Bacillus thuringiensis kurstaki hatóanyagú Dipel csak lepke kártevők ellen hatékony baktérium mérget tartalmaz. A burgonyabogár lárvák (és más levélrágó bogárlárvák) ellen a Bacillus thuringiensis tenebrionis hatóanyagú Novodor használható.
Mi a különbség a feromoncsapda és a feromon légtértelítés között?

Válasz: A feromoncsapda a kártevő rajzásának nyomon követésére használható azáltal, hogy a csapda vonzáskörzetébe repülő hím egyedeket megfogja és ezzel számunkra is láthatóvá és megszámolhatóvá teszi. A FEROMON LÉGTÉRTELÍTÉS során a feromonpárologtató diszpenzerekkel a szőlő vagy gyümölcsültetvény teljes légterét egyöntetűen, igen nagy töménységű szexferomonnal telítve tartjuk egész szezonon keresztül. Ezzel a hím egyedek párválasztását gátoljuk meg, mivel a nagy töménységű mesterséges szexferomon felhőben nem találnak rá a valódi szexferomont kibocsátó nőstényre.

Használható-e a feromoncsapda kártevők elleni közvetlen védekezésre?

Válasz: NEM! A feromoncsapdák a kártevők rajzásának nyomon követésére valók. A feromoncsapda csak a hím kártevő egyedeket vonzza, mégpedig meglehetősen behatárolt területről. Ezzel a rajzó kártevő hímjeinek csak töredékét tudjuk begyűjteni. A feromoncsapda használata mellett a nőstények megtermékenyítése zavartalanul lezajlik, ráadásul a nőstényeket a szexferomon csapda nem fogja meg, így azok gond nélkül lerakják petéiket.

Kártevők elleni közvetlen védekezésre a FEROMON LÉGTÉRTELÍTÉS alkalmazható.