Főoldal » ROVARÖLŐ SZEREK


Madex 100 ml

  16.735 Ft / db

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében NÖVÉNYVÉDŐSZER NEM KÜLDHETŐ FUTÁRSZOLGÁLATTAL! Vásárlása személyesen mányi raktárunkban lehetséges, vagy keresse fel illetékes területi képviselőnket a beszerzés lehetőségeiről.
Fajtája Biológiai rovarölőszer
Célkártevők Almamoly
Felhasználható Alma, körte, birs, dió
Gyártó Andermatt Biocontrol AG.
Kategória II.
MVI 0 nap
ÉVI 0 nap
Kiszerelés 100 ml
Biztonsági adatlap Biztonsági adatlap letöltése
Nem rendelhető A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében NÖVÉNYVÉDŐSZER NEM KÜLDHETŐ FUTÁRSZOLGÁLATTAL! Vásárlása személyesen mányi raktárunkban lehetséges, vagy keresse fel illetékes területi képviselőnket a beszerzés lehetőségeiről.
Az almamoly granulovírust csak az almamoly lárvák ellen lehet felhasználni. A gyümölcskártétel megelőzésére mindig az első nemzedék tömeges lárvakelésének idejére időzíteni az első kezelést. Az első kezelés időzítését feromoncsapdás és hőösszegszámításos módszerrel lehet megállapítani. A hőösszegszámítást az első olyan naptól kell kezdeni, amikor már rajzik az almamoly (feromoncsapdák fogják a hímeket) és az este 9-kor mért hőmérséklet meghaladja a 16-17 °C-ot. E naptól a napi átlaghőmérsékletekből kivonunk 10 °C fokot és az így kapott értékeket naponta összegezzük. Amikor az így számított aktív hőösszeg eléri a 85 °C-t, akkor kell az első Madex kezelést elvégezni, az előírt dózis 100 ml/ha, 500-1500 l/ha lémennyiséggel kijuttatva. A kezeléseket erős napsütés esetén 7-8, egyéb esetben 10-12 naponta ismételni kell. Kiválóan alkalmas rezisztencia törésre.