​​ Tel.: +36/76-320645 (hétfő-péntek 8:00 - 16:00)  Mobil: +36/20-3752207 (hétfő - péntek 8:00 - 16:00)    megrendeles@biocont.hu - szabozs@biocont.hu 
Dum a zahrada
Profesni pestitele

Isomate


Feromon légtértelítés, párosodás gátlás
KategorieGyümölcsök
Termés vagy Felhasználási területGyümölcsösök

1 Ft
Termés vagy Felhasználási terület

Gyümölcsösök

Isomate

Feromon légtértelítés, párosodás gátlás

Isomate CLR - Feromon légtértelítés almamoly és almailonca ellen

Isomate CTT – Feromon légtértelítés almamoly ellen

Isomate OFM rosso – Feromon légtértelítés keleti gyümölcsmoly és szilvamoly ellen

Hatóanyag: szintetikus ivari feromon

Felhasználható:

Isomate CLR: alma, körte és birs ültetvényben, almamoly almailonca és ligeti sodrómoly párosodás gátlására

Isomate CTT: alma, körte, birs ültetvényben, almamoly párosodás gátlására

Isomate OFM rosso: őszibarack, kajszibarack, szilva és mandula ültetvényben keleti gyümölcsmoly és szilvamoly párosodás gátlására

Dózis:

Isomate CLR: 1000 db diszpenzer/ha

Isomate CTT: 500 db diszpenzer/ha

Isomate OFM rosso: 600 db diszpenzer/ha

Az ISOMATE termékcsalád kiemelkedő preventív védelmet biztosít a gyümölcstermesztés legfontosabb kártevői a gyümölcsmolyok ellen. A vegetáció kezdetén, az első molyrajzásokat megelőzően az ültetvénybe kihelyezett ISOMATE diszpenzerek a vegetáció folyamán nagy mennyiségű illatanyagot párologtatnak, amely elfedi a nőivarú lepkék természetes illatanyagát.

Így a hímek nem találják meg a nőstényeket és a párosodás elmarad. Ennek következtében a tojásrakás nem valósul meg, ami által az évente megszokott kártétel is lecsökken. A feromon légtértelítés alkalmazásával évről-évre teljesen megszüntethető a gyümölcsmoly kártétel.

Az ISOMATE légtértelítés csak a célkártevőkre hat, ezáltal segíti a hasznos élő szervezetek felszaporodását. Az ISOMATE használatával a rovarölő szeres kezelések hatására a kártevőkben kialakuló rezisztencia kivédhető. Jéghálós ültetvényben különösen magas a hatékonysága, akár csökkentett dózisban is. A csapadék nem befolyásolja a hatását. Az ISOMATE légtértelítés alkalmazásával évről-évre növekvő hatékonyság érhető el a gyümölcsmolyok ellen és csökken a vegyszerterhelés.

Az ISOMATE használata csak 3 ha-5 ha-nál nagyobb összefüggő ültetvényben ajánlott, de minél nagyobb a légtértelítéses terület, annál jobb hatékonyság várható. Az ISOMATE feromon párologtató diszpenzereket a megadott dózisban a célkártevő rajzása előtt kell kihelyezni a növénykultúrába. A diszpenzereket egyenletesen kell szétosztani a területen az ültetvény sor- és tőtávolságától, valamint művelésmódjától függően. A diszpenzereket 1,5-2,5 m magasságban (a fa magasságának 2/3-ádra) kell elhelyezni a hajtásokra csavarva, vagy a CTT esetében akasztva. Nem helyezhetők a diszpenzerek fémhuzalra, vagy közvetlen, erős napsütésnek kitett lombrészre. Az ISOMATE feromonnal kezelt terület szegélyein, a szélső két sorban 2-szeres diszpenzer-mennyiséget kell használni. Szükségszerű ellenőrző rovarcsapdákat üzemeltetni és a lárvák kártételét rendszeresen ellenőrizni a légtértelítéses ültetvény szegélyén és belső részén a légtértelítéses kezelés hatásosságának megállapítása céljából. Amennyiben rendszeresen több egyedet fognak a rovarcsapdák, kiegészítő rovarölő szeres kezelés alkalmazása szükséges.

Almában az ország különböző területein az almamoly 3. nemzedéke, a keleti gyümölcsmoly 5. nemzedéke egyre sűrűbben megjelenik. Ezáltal augusztus közepétől szeptember végéig a kiegészítő kezelések alkalmazása szükségessé vált, mivel a diszpenzerek hatékonysága erre az időszakra lecsökken! Szüreti időszakban is használható készítmény a Madex és a Dipel!

A diszpenzerek működését a kijuttatott permetszerek nem befolyásolják.

Tárolás: Kihelyezés előtt tárolása hűtőszekrényben (5-10 ֯C-on) javasolt.

Az ISOMATE légtértelítés ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is használható.

Biztonságtechnikai adatlap

Isomate.pdf pdf 50 KB