​​ Tel.: +36/76-320645 (hétfő-péntek 8:00 - 16:00)  Mobil: +36/20-3752207 (hétfő - péntek 8:00 - 16:00)    megrendeles@biocont.hu - szabozs@biocont.hu 
Dum a zahrada
Profesni pestitele

Madex


Szelektív rovarölő szer az almamoly ellen
KategorieGyümölcsök
Termés vagy Felhasználási területGyümölcsösök

1 Ft
Termés vagy Felhasználási terület

Gyümölcsösök

Szelektív rovarölő szer az almamoly ellen

Hatóanyag: almamoly (Cydia pomonella) granulosis virus (CpGV)

Felhasználható: alma, körte, birs és dió ültetvényben az almamoly ellen

Dózis: 0,075-0,1 l/ha

A MADEX almamolyt megbetegítő vírus hatóanyagával a fiatal lárvákat gyorsan elpusztítja. Ezért az időzítés fontos és a rajzó imágók számának emelkedésekor el kell kezdeni védekezést. Aktív hőösszeg számítással és almamoly csapdákkal történő megfigyelés alapján a kezeléseket megelőző jelleggel, terméskötődés után célszerű időzíteni, majd 8-14 naponta ismételve, a gyümölcsök éréséig javasolt folytatni. Ha a lárva kis mennyiségű hatóanyagot vesz fel, akkor is elpusztul a bábozódás előtt.

A MADEX használatakor nem kell számolni szermaradékkal, a termék veszélytelen a hasznos élő szervezetekre és az emberre, csak az almamoly ellen hat. A rovarölő szereknek ellenálló almamoly populáció ellen is hatásos! Jól alkalmazható egyéb rovarölő szerek elleni rezisztencia kialakulásának megakadályozására, ha a MADEX-et váltó kezelésekre használjuk.

Kiemelkedő tulajdonsága az esőállóság. Kijuttatás után lehullott 90 mm csapadék sem csökkenti a hatását.  A MADEX a nap UV sugaraira nem érzékeny, stabil hatása napsütéses időszakban is kitart. Könnyen kezelhető és hűtőszekrényben tárolva hosszan eltartható! Kijuttatásakor a permetléhez használt víz kémhatását 6,5 PH-ra állítsuk be!

 

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Előírásszerű felhasználása esetén nem szükséges.

 

Tárolás: eredeti zárt csomagolásban szobahőmérsékleten 2 hónap, +5 oC-on tárolva 2 évig, -18 oC-on tárolva 6 évig tárolható. Fagyasztás lehetséges és a termék akkor is megőrzi a hatását, de fagyasztott állapotban is folyékony marad.

 

A MADEX ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is felhasználható.

Biztonságtechnikai adatlap

Madex.pdf pdf 60 KB