​​ Tel.: +36/76-320645 (hétfő-péntek 8:00 - 16:00)  Mobil: +36/20-3752207 (hétfő - péntek 8:00 - 16:00)    megrendeles@biocont.hu - szabozs@biocont.hu 
Dum a zahrada
Profesni pestitele

Foray 76B


Szelektív, közterületen is használható mikrobiológiai rovarölő szer lepkehernyók ellen
Kategorie
Termés vagy Felhasználási területDísznövények

1 Ft
Termés vagy Felhasználási terület

Dísznövények

Foray 76B szelektív, közterületen is használható mikrobiológiai rovarölő szer lepkehernyók ellen

Hatóanyag: Bacillus thuringiensis ssp. kurstaki, ABTS-351 törzs Felhasználható: lombhullató erdei fafajokon: lombkárosító lepkefajok (gyapjaslepke, amerikai fehér medvelepke, aranyfarú pille, galagonyalepke, tölgy búcsújáró-lepke, tölgyilonca, araszolólepkék, sodrómolyok, aknázómolyok) ellen; fenyőféléken: lombkárosító lepkefajok (fenyőpohók, fenyőilonca, aknázómolyok) ellen; díszfákon, díszcserjéken: lombkárosító lepkefajok (gyapjaslepke, amerikai fehér medvelepke, aranyfarú pille, galagonyalepke, tölgy búcsújáró-lepke, tölgyilonca, araszolólepkék, sodrómolyok, aknázómolyok, fenyőpohók, fenyőilonca) ellen.

Dózis: 2,0-2,5 l/ha A FORAY 76B gyomorméregként hat. A készítményben található toxinkristályok a lepkehernyók lúgos tápcsatornájában aktiválódnak, és perforációt okoznak. Ennek következtében a károsító táplálkozása rövid időn belül (0,5-2 óra) leáll, majd az állat elpusztul. A készítményt előrejelzés alapján a fiatal lárvastádiumok ellen ajánlott alkalmazni a minél magasabb hatás elérése érdekében. Erős fertőzésnél és elhúzódó rajzás esetén a kezelés ajánlott 7-10 nap múlva megismételni. A növényvédő szer kijuttatása az esti órákban ajánlott, adjuváns (pl. Wetcit) hozzáadásával. A kijuttatáshoz használt víz optimális pH-ja 5.5-6.5. A lúgos kémhatás idő előtt aktiválja a hatóanyagot, ezért a hatás csökkenéséhez vezethet. A FORAY 76B gyomorméregként hat, miközben a baktérium által termelt toxinok a kártevő lárva belében aktiválódnak, a bélfalhoz kötődnek és a hernyó bélcsatornája, hatásukra perforálódik. A készítményt előrejelzés – alapos rajzásmegfigyelés alapján a fiatal lárvastádiumok ellen kell alkalmazni (L1-L2) minden kultúrában. Erős fertőzésnél és elhúzódó rajzás esetén 7-10 nap múlva javasolt megismételni a kezelést a magasabb dózis alkalmazásával. A FORAY 76B hatásmódjából adódóan azonnali taglózó hatása nem tapasztalható a kijuttatás után, viszont 1-2 órával később a lárvák táplálkozása leáll, ami után azok 2-5 napon belül elpusztulnak. A készítménnyel való permetezés elvégzése az esti órákban ajánlott. A permetlé mennyiségét a kezelendő növény és a permetező gép típusa szerint kell megválasztani! Permetezővíz PH-ja 5.5-6.5 között legyen!

Használatakor tapadásfokozó készítmény hozzáadása javasolt (pl. Wetcit)!

A FORAY 76B csak a lombon valamilyen módon táplálkozó hernyók ellen hat, ezért megkíméli a hasznos élő szervezeteket és az emberre sincs negatív hatása. Méhekre nem jelölésköteles. Légi úton is kijuttatható!

Tárolás: növényvédő szer raktárban

Biztonságtechnikai adatlap

Foray_76B.pdf pdf 200 KB