​​ Tel.: +36-76/320-645 (hétfő-péntek 8:00 - 16:00)  office@biocont.hu

Dum a zahrada
Profesni pestitele

Prev-B2


Bórtartalmú lombtrágya
Kategorie
Termés vagy Felhasználási területSzőlő, Zöldségek, Gyümölcsösök

1 Ft
Termés vagy Felhasználási terület

Szőlő, Zöldségek, Gyümölcsösök

Bórtartalmú lombtrágya

 

Hatóanyag: bór-etanolamin

Felhasználható:

Zöldségnövények, gyümölcs és szőlő ültetvények bór hiányának megelőzésére, a hiánytünetek kezelésére, gyümölcskötődés fokozására a tenyészidőszak folyamán 3-10 alkalommal, 7-10 napos időközökben, a hiánytünetek erősségétől és a növények fejlettségétől függően.

 

Dózis: 0,5-4 l/ha mennyiségben, legfeljebb 0,4 %-os töménységben kijuttatva,

 

A bór élettani szerepe igen fontos, felvételének folyamatos biztosítása a növények számára nélkülözhetetlen. Ez a tápelem szerepet játszik a sejtfal stabilitás, így a kártevők és a kórokozókkal szembeni ellenálló képesség fenntartásában. Elősegíti a virág és a termés kialakulását, kedvezően befolyásolja a vízháztartás alakulását. A PREV-B2 bór etanolamin tartalma a legoptimálisabban beépülő bórvegyület.

A termék vivőanyaga a narancsból származó terpén, amely nedvesítő, tapadásfokozó hatású, ezáltal a permetlé terülését jelentősen javítja.

A permetlében 80 % hatóanyagú kénnel kombinálva erős dehidratáló hatású anyag, amely tulajdonsága révén gyorsítja a kezelt növények felszáradását, de a növény felületén jelen lévő kis méretű, lágy kitinvázzal rendelkező kártevőket és a gombamicéliumokat is kiszárítja.

A PrevB2 a lágy kitinvázú kártevőkre gyakorolt hatásán kívül azonban, kíméli a ragadozó atkákat, fejlett lárvaállapotú és kifejlett ragadozó poloskákat, fürkészdarazsakat, mézelő és poszméheket, katicabogarakat is.

Virágzásban nem használható!

Növényvédő szerekkel és levéltrágyákkal történő együttes kijuttatás esetén célszerű előzetesen keverhetőségi próbát végezni. Nem keverhető 4 kg/ha-nál nagyobb mennyiségű kénnel, réz-szulfát tartalmú anyagokkal és olajokkal.

Tárolás: száraz, hűvös, de fagymentes, +25 ֯C alatti hőmérsékletű, közvetlen napsugárzástól védett, fedett helyen.

A PREV-B2 ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban használható.

 

Biztonságtechnikai adatlap

PrevB2_MSDS.pdf doc 300 KB

Engedélyokirat

PrevB2_Eng_okirat_2017.pdf pdf 900 KB