​​ Tel.: +36-76/320-645 (hétfő-péntek 8:00 - 16:00)  office@biocont.hu

Dum a zahrada
Profesni pestitele

Isonet L PLUS


Feromon légtértelítés párosodás gátlásával a szőlőmolyok ellen
KategorieSzántóföldi kultúrák
Termés vagy Felhasználási területSzőlő

1 Ft
Termés vagy Felhasználási terület

Szőlő

Feromon légtértelítés párosodás gátlásával a szőlőmolyok ellen

Hatóanyag: tarka és nyerges szőlőmoly szintetikus ivari feromon

Felhasználható: szőlőben, tarka és nyerges szőlőmoly ellen

Dózis: 500 db /ha

A vegetáció kezdetén az ültetvénybe kihelyezett ISONET L PLUS szőlőmoly feromont párologtató diszpenzerek a vegetáció folyamán nagy mennyiségű illatanyagot párologtatnak, amely elfedi a nőivarú lepkék természetes illatanyagát. Így a hímek nem találják meg a nőstényeket és a párosodás elmarad. Ennek következtében a tojásrakás nem valósul meg, ami által az évente megszokott kártétel is lecsökken. A feromon légtértelítés alkalmazásával évről-évre teljesen megszüntethető a szőlőmoly kártétel.

Az ISONET L PLUS használatával a rovarölő szeres kezelések hatására a kártevőkben kialakuló rezisztencia kivédhető.

A molykártétel csökkenésével a másodlagos kórokozó a szürkerothadás is kisebb arányban fertőzhet. A légtértelítés csak a célkártevőkre hat, így segíti a hasznos élő szervezetek megtelepedését.

A feromon légtértelítés a 3 ha vagy annál nagyobb ültetvényekben alkalmazható jó eredménnyel. A tavasz folyamán a diszpenzereket egyenletesen elosztva kell kihelyezni a területre úgy, hogy a szegélybe dupla mennyiség kerüljön. A drótszerű diszpenzereket a hajtások fás részeire kell egy csavarással rögzíteni. Drótra és könnyen felmelegedő, vagy állandó napsütésnek kitett növényi részre ne helyezzük az ISONET L PLUS-t! A kihelyezést követően az ISONET L PLUS hatásideje magyarországi viszonyok között 150-180 napig tart, amely az egész vegetációban elegendő védelmet ad a szőlőmolyok ellen. A diszpenzerek működését feromon csapdák kihelyezésével és a rajzás vizsgálatával ellenőrizhetjük. Ha emelkedik a kártevő létszám, akkor kiegészítő rovarölő szeres kezelésekre van szükség. A szőlőben alkalmazott egyéb kezelések az ISONET L PLUS hatását nem befolyásolják. Az uralkodó szélirány és a terület lejtése befolyásolja a diszpenzerek hatását, ezért a tervezéskor mindenképpen keresse fel a területen illetékes Biocont szaktanácsadót!

Tárolás: a területre való kihelyezésig a diszpenzereket tartsuk hűtőben!

Az ISONET L PLUS az integrált termesztési rendszerekbe jól beilleszthető megoldást jelent és ökológiai gazdálkodásban is használható!

Biztonságtechnikai adatlap

Isonet_L_Plus_MSDS.doc doc 400 KB

Engedélyokirat

Isonet_L_Plus_Eng_okirat_2017.pdf pdf 100 KB